Dansk som andetsprog for F/I, alment niveau

Dansk som andetsprog er et AMU-forløb for flygtninge og indvandrere bosat i Danmark - uanset nuværende sproglige niveau.

To ved et bord

Forløb

Edutasia har planlagt følgende aktuelle forløb:

  • 281350DSA-992 Spiras

    Jens Terp-Nielsens Vej 13
    6200 Aabenraa

    7,2

    21. august 2024

    18. december 2024

    Uddannelsen er for personer, der har dansksproglige forudsætninger svarende til, at de har gennemført det meste af Danskuddannelse 2, evt. bestået "Prøve i Dansk 2

    DKK 208,00
    DKK 4.874,34

Bemærk: Hvis du gerne vil deltage i et AMU-kursus, foregår selve tilmeldingen på hjemmesiden voksenuddannelse.dk. Når du klikker på knappen "Tilmelding", åbner tilmeldingssiden i en ny fane.

Forløbets indhold

Forløbet består af et enkelt AMU-fag og kan afsluttes med en mindre prøve.

Her kan du læse mere om faget:

  • Dansk som andetsprog for F/I, alment niveau (45567) 6,2 dage

    Beskrivelse

    1. Er du blevet bedre til at forstå, når der tales om faglige emner på dansk? 2. Er du blevet bedre til at læse faglige tekster på dansk? 3. Er du blevet bedre til at tale med andre om faglige emner på dansk? 4. Er du blevet bedre til at tale med andre om almindelige emner i hverdagen på dansk? 5. Har du fået større viden om arbejdsmarkedet og dine muligheder for efter- og videreuddannelse i Danmark?

    Målgruppe

    Uddannelsen henvender sig til personer med dansk som andetsprog, som arbejder inden for de jobområder, hvor der tilbydes AMU-uddannelser.

    Mål

    Deltagerne har et relativt godt kendskab til relevant specifikt fagsprog og kan anvende det til at forstå og kommunikere mundtligt og skriftligt om fagområdets centrale begreber, fx materialer, maskiner, udstyr og arbejdsprocesser. Deltagerne har et relativt godt kendskab til alment fagsprog og kan anvende det til at forstå og kommunikere mundtligt og skriftligt om almene processer, handlinger, tilstande og egenskaber inden for fagområdet. Heri indgår anvendelse af relevante begreber inden for regning, matematik, naturfag samt forskellige afbildningsformer. Deltagerne har et relativt godt kendskab til det danske sprogs grammatik og kan gøre brug heraf i den faglige og almene kommunikation. Deltagerne kan relativt selvstændigt kommunikere på dansk om planlægning og udførelse af arbejdsprocesser, og de kan søge og formidle relevant information, blandt andet ved hjælp af IT. Deltagerne kan anvende deres flerkulturelle kompetencer til at handle relevant i forhold til det danske arbejdsmarked og branchens arbejdspladskultur. Deltagerne har et alment kendskab til det danske arbejdsmarked og uddannelsessystem og kan indgå aktivt i job og eventuel yderligere uddannelse.   Uddannelsen er for personer, der har dansksproglige forudsætninger svarende til, at de har gennemført det meste af Danskuddannelse 2, evt. bestået "Prøve i Dansk 2", jf. danskuddannelse efter Lov om danskuddannelse for voksne udlændinge m.fl. På det almene niveau har deltagerne et relativt bredt ordforråd, og deres mundtlige og skriftlige kommunikation er præget af en vis grad af kompleksitet og korrekthed i dagligdags kommunikationssituationer.   De sproglige færdigheder, der lægges vægt på i denne arbejdsmarkedsuddannelse, er primært at lytte, tale, læse og i nogen grad at skrive.

  • Introduktion til et brancheområde (F/I) (40533) 1 dag

    Beskrivelse

    Uddannelsen sigter mod, at deltagerne, der har dansk som andetsprog, bliver introduceret til at arbejde inden for en branche. De kan varetage enkelte jobfunktioner og har kendskab til det danske arbejdsmarked og f.eks. arbejdspladskultur.

    Målgruppe

    Uddannelsen henvender sig til personer med dansk som andetsprog, som har eller søger arbejde inden for de jobområder, hvor der tilbydes AMU-uddannelser.

    Mål

    Deltagerne kan på et introducerende, eventuelt grundlæggende niveau anvende branchens/jobområdets almindeligt benyttede arbejdsmetoder- og teknikker, materialer, værktøjer, maskiner og udstyr. Deltagerne kan udføre deres arbejdsfunktioner under hensyn til de arbejdsmiljø- og sikkerhedsmæssige krav, som er gældende inden for branchen. Deltagerne opnår bl.a. indsigt i branchens beskæftigelses- og uddannelsesmuligheder, udviklingen i kvalifikationskrav, forskellige typer arbejdspladser, jobfunktioner og måder at organisere arbejdet på. De har desuden fået et grundlag for at kunne tage stilling til eventuel videre uddannelse og jobmuligheder inden for branchen. Deltagernes flerkulturelle kompetencer i forhold til arbejdslivet styrkes. Uddannelsen tilpasses den branche, den udbydes i forhold til. Den vil ofte blive kombineret med en af AMU´s uddannelser i dansk som andetsprog.

Hvem er forløbet for?

AMU-forløbet er rettet mod udlændinge bosat i Danmark, som har dansk som andetsprog.

Vi arbejder ud fra dit aktuelle sprogniveau og bygger ovenpå, så du bliver mere sikker, når samtalen foregår på dansk.

Der ikke er fastsat konkrete sprogkrav forud for deltagelse i AMU. Det altid er AMU-udbyderen, der laver den individuelle vurdering af, om deltageren kan få det nødvendige udbytte af undervisningen.

Priscilla Du Preez Nf8xhlmmg0c Unsplash

Hvis du er inden for AMU-målgruppen, kan du deltage på kurserne til en særdeles favorabel pris, og du og din arbejdsgiver kan ofte ansøge om VEU-godtgørelse, mens du er på kursus.

Dit udbytte af kurset Dansk som andetsprog

Du får masser af træning i at tale dansk, og du vil allerede fra første kursusdag kunne mærke en forskel.

Det handler om at opnå større sikkerhed, når samtalen foregår på dansk. Derfor er der fokus på samtale- og udtaletræning på kurset.

Dit udbytte:

  • Du fremstår stærkere og med større sikkerhed på dansk
  • Du udvider dit ordforråd
  • Du får trænet dine sproglige færdigheder
  • Du får kendskab til dansk mentalitet og virksomhedskultur
Gruppemøde

Har du brug for hjælp eller vejledning?

Vi holder lukket fra mandag den 15. juli til og med fredag den 26. juli. Skriv til os på info@edutasia.dk, eller brug kontaktformularen – vi svarer hurtigst muligt efter ferien.

Ønsker du at blive kontaktet af en af vores medarbejdere?

Tilføj dine kontaktoplysninger og evt. en besked. Så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Tak for din henvendelse

Tak for det! Du bliver kontaktet af en af vores medarbejdere.

Formularen kunne ikke indsendes

Et eller flere krævede felter mangler indhold, eller er ikke udfyldt korrekt.

Formularen kunne ikke indsendes

Formularen kunne ikke indsendes. Prøv evt. igen senere.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.