Få jeres eget virksomhedsakademi

Få jeres eget virksomhedsakademi, hvor I kan håndtere organisationens mange uddannelsesopgaver, lige fra onboarding til efteruddannelse. Vi kan hjælpe med alle faser af etableringen.

 

Møde 5

Hvorfor et virksomhedsakademi?

Der er mange uddannelsesopgaver i en organisation, lige fra onboarding af nye medarbejdere til omskoling og efteruddannelse af de eksisterende.

Der er forventninger om, at medarbejdere har grundlæggende kendskab til emner som sikkerhed, GDPR og digitalt samarbejde. Der er behov for træning i interne systemer, lige fra e-mail-klienter til CMS, ERP og CRM. Der er viden om adgangskoder, alarmer, kaffemaskiner, førstehjælp, åbningsrutiner, telefonomstilling osv., som skal formidles. Og der er i mange tilfælde krav om certificering og dokumentation.

Etableringen af et virksomhedsakademi starter med ønsket om at sætte virksomhedens viden og kompetencer i system på den mest effektive måde. De mulige gevinster er virkelig til at få øje på: Hurtigere onboarding og implementering af nye systemer og rutiner, højere sikkerhed, færre fejl, større arbejdsglæde og mere tilfredse kunder.

Undervisning 1

Hvad er et virksomhedsakademi?

Der vil sjældent være to løsninger, der er ens, men et akademi vil involvere følgende:

Materialer

Al viden i en virksomhed er forankret mange forskellige steder. Nogle gange findes den kun i hovederne hos dem, der har den - andre gange er den dokumenteret i manualer, håndbøger, sikkerhedsdokumenter, kontrakter, vejledninger, osv., både internt og eksternt. Nogle former for viden skal man f.eks. til revisoren, advokaten, banken eller leverandørerne efter, og andre findes måske kun hos en enkelt medarbejder i produktionen. Uanset formen kan vi hjælpe med at lokalisere, kategorisere og videreformidle den i form af moderne e-læring, tilpasset målgrupperne.

Brugere

Det er heldigvis ikke alle, der har brug for at vide alt. Derfor er det vigtigt at segmentere brugerne, afklare kompetencer og vurdere informationsbehov. Det kan vi hjælpe med - og vi kan også hjælpe med at sikre, at de rigtige brugere får adgang til den rigtige kompetenceudvikling, og at virksomheden kan holde styr på, hvem der ved hvad.

Undervisere

Nogle former for kompetenceudvikling kan foregå som ren e-læring og selvstudium, mens andre kræver undervisning. Det kan være e-læring slet ikke er en mulighed eller ikke er det bedste format til formålet, f.eks. hvis emnet er meget komplekst, kræver fysisk demonstration el.lign. Undervisning behøver ikke kun at være fysisk undervisning i hold, men kan også foregå online, f.eks. med en mentor, der besvarer mails og henvendelser. Vi kan både hjælpe med at finde eksterne undervisere og med at træne jeres egne undervisere internt.

Administratorer

Et akademi skal bruge administratorer. Der skal oprettes brugere, tildeles adgange, følges op på erhvervede kompetencer, arrangeres kurser, opdateres materialer og meget andet. Vi hjælper med at optimere arbejdsgange, integrere data fra eksisterende systemer og klæde jer på til opgaven.

Systemer og platforme

Udvikling af materialer kræver forfatterværktøjer. Kompetenceafklaring kræver profileringsværktøjer. Administration af brugere kræver systemer til bruger-/adgangskontrol. Afvikling af e-læring og online undervisning kræver virtuelle klasseværelser. Opfølgning på erhvervede kompetencer kræver testsystemer og certifikatstyring. Tilrettelæggelse af fysiske kurser kræver kursusadministration. Der skal meget til for at have et fuldt setup, og vi har selv udviklet moduler til det hele, så du kan få en komplet løsning hos os.

Kvindelig Kontormedarbejder

Økonomi

Økonomien i et akademi kan varieres i det uendelige, og det er selvfølgelig muligt at starte i det små og vokse hen ad vejen.

Alle systemer og værktøjer kan f.eks. både ejes eller lejes. I kan lade os eller andre udvikle alle materialer for jer, men I kan også sagtens lære at gøre det selv. Endelig kan der være mulighed for at afvikle nogle kurser som AMU-aktiviteter med tilskud og mulighed for VEU-godtgørelse.

Det er sådan noget, vi ved en masse om og kan hjælpe jer med at skrue sammen til alles bedste.

 

Læs mere om AMU
Hænder og lommeregner

Hvor skal du starte?

Hvis du overvejer at etablere et akademi, kan du med fordel starte med at besvare følgende spørgsmål i samarbejde med os:

  • Hvad skal læres?
  • Hvem skal lære det?
  • Hvor findes den pågældende viden?
  • Hvem kan formidle den?
  • Hvordan skal den formidles?
  • Hvordan holder vi styr på, hvem der ved hvad?
Business Learning 2021 09 24 01 19 10 Utc

Vil du vide mere?

Ønsker du at blive kontaktet?

Tilføj dine kontaktoplysninger og evt. en besked. Så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Tak for din henvendelse

Tak for din henvendelse. Du hører fra os snarest muligt!

Formularen kunne ikke indsendes

Et eller flere krævede felter mangler indhold, eller er ikke udfyldt korrekt.

Formularen kunne ikke indsendes

Formularen kunne ikke indsendes. Prøv evt. igen senere.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.